Torsdag
28
November 2019
KARLSTAD CCC Karlstad

L’émotion

Romantikens musik
Tjajkovskijs Violinkonsert och Mendelssohns Symfoni nr 3, Den skotska är exempel på romantikens musik. Romantiken uppstod vid slutet av 1700-talet som reaktion mot den förnuftstro, materialism och mekaniska världsbild som rått inom kulturen under upplysningen. Romantikerna hävdade att det var känslan, den egna upplevelsen och fantasin som var kärnan i tillvaron. Detta avspeglas även i musiken. Kompositörerna använde sig mer av instrumentens klangliga egenskaper och musiken var ofta uppbyggd efter något utommusikaliskt, som en berättelse, en geografisk plats eller en dikt. Liksom i andra konstformer blev också improvisationen central, pga att det naturliga och det fantasifulla uppvärderades.

Violinkonserten spelas av Sueye Park, som är född år 2000 i Sydkorea. Hon hör till den unga generationens mest lovande violinister. Gästdirigent är finska Anna-Maria Helsing.
Pjotr Tjajkovskij: Violinkonsert
Felix Mendelssohn: Symfoni nr 3. Den skotska
Solist Sueye Park
Dirigent: Anna-Maria Helsing

Biljetter & tider

Torsdag 28 November 2019 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(KARLSTAD CCC). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. L’émotion, KARLSTAD CCC

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November