• Evenemang idag
Torsdag
9
April 2020
KARLSTAD CCC Karlstad

Mästerverket

Symfoni nr 9
”Nionde symfonin är andlighet i toner på samma sätt som Goethes Faust är det i ord”, har man sagt. Det var tolv år sedan Beethoven hade fullföljt en symfoni och 1824 kom så den gigantiska nionde. Här bröt Beethoven de sista banden till den klassiska symfonitraditionen. Den skiljer sig tydligt från hans tidigare symfonier, han spränger instrumentalformen genom att införa sångsolister och kör i sista satsen och det är inte vilken text som helst; Schillers Ode till glädjen. Det är en text som återspeglar Beethovens radikala humanistiska syn. Symfonin skrevs i total dövhet och sedan 1972 används den fjärde satsen som Europahymn.

Stora Konsertserien avslutas i ett stort fyrverkeri med denna Beethovens sista symfoni tillsammans med solister, Helene Stureborgs kammarkör och Wermland Operas orkester. Allt under ledning av chefsdirigent Johannes Gustavsson.
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr 9
Körledare: Helene Stureborg
Dirigent: Johannes Gustavsson

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(KARLSTAD CCC). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Mästerverket, KARLSTAD CCC

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober