• Evenemang idag
Tisdag
17
Mars 2020
ARENAN BIBLIOTEKSHUSET Karlstad

FOGELSTAD - FEM KVINNOR - FEM VILJOR - EN TANKE

En musikalisk monolog med Anna-Lena Hemström om tiden på Sveriges första kvinnliga medborgarskola och om de spännande människorna som gick där.
Skolan bildades av fem kvinnor, alla pionjärer inom sina yrkesområden. De var sinsemellan helt olika och det var långt ifrån konfliktfritt. Men de hade ett gemensamt mål – att alla kvinnor skulle få möjlighet att utbilda sig. Vi får stifta bekantskap med den excentriska godsfröken, likaså med läkaren som hjälpte fattiga och prostituerade och samtidigt hade Karl Gerhard, Albert Engström och societeten som gäster i sitt hem. Ni får också lära känna riksdagskvinnan som till en början skrattades ut av sina manliga kollegor men som senare blev internationellt känd för sitt fredsarbete. Dessutom den karismatiska rektorn som utvecklade en helt egen undervisningsform, den banbrytande författarinnan, den utskällda konstnärinnan…En del idag välkända namn, men många ofattbart nog bortglömda.
Mycket av vad dessa kvinnor kämpade hårt för tar vi idag för givet. Skolan, vars idéer än idag är revolutionerande, är knappt nämnd i historieböckerna.
Med värme, humor och autentiska bilder i fonden gestaltar och berättar Anna-Lena Hemström om människorna och tiden på Fogelstad. Mellan varven sjunger hon – allt från ballad och samba till rivig tango.
Av o. Lotta Grut
med Anna-Lena Hemström
Bengt Holmqvist
Längd: 1 timme.
Rullstolsplats bokas på 054-190080.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

139 st

har besökt evenemanget på Karlstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(ARENAN BIBLIOTEKSHUSET). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. FOGELSTAD - FEM KVINNOR - FEM VILJOR - EN TANKE, ARENAN BIBLIOTEKSHUSET

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti