Söndag
14
Augusti 2022
NÖJESFABRIKEN Karlstad

NYNNINGEN

Nynningen är bandet som bildades 1971 och som existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980 och blev välkända över hela landet. Ett av bandets album ”För Full Hals” blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet. Bandet återstartade i december 2016 på Pustervik i Göteborg av Tomas Forssell, Nikke Ström, Bengan Blomgren och Bernt Andersson, och har sedan dess turnerat flitigt över landet och sedan dess släppt tre nya skivor.
NYNNINGEN
Bandet turnerade under åren 1970-1980. Gruppen gav bland annat ut albumet ”För Full Hals” med tonsättningar av den ryske poetens Vladimir Majakovskijs dikter, en skiva som räknas som ett av sjuttiotalets viktigaste utgivningar.
Gruppen startades 1970 av Bertil Goldberg och Tomas Forssell som en akustisk duo. Tillsammans med Totta Näslund fick trion namnet NYNNINGEN.
När den första skivan ”Man mognar med åren” släpptes 1972 hade Christer Öhman klivit in som sångare. Gästmusiker var bl a Bernt Andersson och Bengan Blomgren, som senare blev fasta medlemmar i gruppen. Totta Näslund återkom i gruppen efter kort uppehåll och Nikke Ström kom med 1973. När Totta Näslund senare hamnade i Nationalteatern och Nikke Ström drog sig åt world kom Bror
Tommy Borgström och Ewa Wilhelmsson med 1974 i samband med ”De Hängdas Revolution”, en musikteaterföreställning som byggde på författaren B. Travens romaner om Mexico under diktaturens tid. Dennis Lundh som var trummis från början avlöstes av Mikael Gyllenstig.
När Tomas Forssell flyttade till Luleå steg Sam Westerberg in som sångare och senare kom Jimmy Olsson in som ny basist. I samband med en tillfällig konsert på Musikens Hus i Göteborg 1997 medverkade originalsättningen förstärkta med Thomas Jäderlund och Per Melin.
NYNNINGEN återstartade i december 2016 på Pustervik i Göteborg av Tomas Forssell, Nikke Ström, Bengan Blomgren och Bernt Andersson, och har sedan dess turnerat flitigt över landet och sedan dess släppt tre nya skivor.
2022 består bandet av Tomas Forssell/sång och gitarrer, Nikke Ström/bas, Bengan Blomgren/gitarr, Thomas Jäderlund /saxofoner och sång, Mårten Magnefors /trummor och i vissa sammanhang även av Matilda Magnusson/sång, Frida Thurfjell /tenorsaxofon och sång och Niclas Rydh /trombon.
Dörrar: 18.00
Stagetime: ca 20.00
Mer info se www.nojesfabriken.se
Ålder: 18 år, Legitimation krävs vid inpassering.

Biljetter & tider

Söndag 14 Augusti 2022 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(NÖJESFABRIKEN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. NYNNINGEN, NÖJESFABRIKEN

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli