Fredag
9
December 2022
SCALATEATERN Karlstad

TOMTEN ÄR ENSAM MED NISSE HALLBERG

Tomten Är Ensam med Nisse Hallberg
Ni sitter i soffan, barnen är spända av förväntan och en stress börjar infinna sig. -Var fan är han? Gav jag rätt portkod? Kan han ha glömt? Hur kan han vara så här respektlös? Men så ljuder dörrklockan. Han har aldrig glömt, för han har inget annat att göra, det är därför du frågat precis honom. Tomten kommer alltid, trots att han egentligen vill vara någon helt annanstans.

Tomten Är Ensam är en tragikomisk förställning som tar oss igenom komikern Nisse Hallbergs senaste julafton, en afton som var fylld av sorg, ilska och uppvaknanden. För hur kunde det bli så här? Och hur kan han kanske ändra på allt? För det är dags för en ändring. Den borde kommit för längesen, men herr Hallberg kan helt enkelt inte säga nej, till något. Därför är han den som står där utan familj och är alla vänners förstahandsval då det kommer till att dra på sig skägget och ta betalt i dillsnaps och italiensk torr fruktkaka. Varför får han inte fira jul som alla andra? Varför är han ensam och varför är han tomte?
Svaret finns i uppväxten och dess jular. Det finns i familjens DNA och det är det locket vi måste lyfta på vare sig vi vill er inte. Det är en uppslitande resa i två akter och ni är inbjudna. God Jul.
Om Nisse Hallberg
Nisse Hallberg är en av landets allra mest uppskattade stand up-komiker. Med två Sverige-turnéer i bagaget och otaliga klubbframträdanden har han byggt upp en trogen fanskara över hela landet med sin storybaserade humorstil.
Med Tomten Är Ensam tar nu Nisse Hallberg ytterligare ett kliv i sin skådespelarkarriär när föreställningen nu åker på sverigeturné julen 2022.
Nisse vann 2015 utmärkelsen ”Årets nykomling” på Svenska stand up-galan med motiveringen, ”En diamant av naturlig rolighet. De senaste åren har han välförtjänt fått en stor skara beundrare. Humor med den här sortens autenticitet är som ljuv jazz för själen.”
Sagt om föreställningen
”Ett förbannat roligt och rörande julmys! Nisse Hallberg är ”skratta på sig i byxorna”-rolig, men visar med ”Tomten är ensam” även upp en sårbarhet och en utomordentlig skådespelartalang”
- Henrik Dorsin
"Mest av allt är det jävligt roligt. Men också sorgligt och svart. Sen är Nisse som alltid formuleringarnas man. Genialt är sammanfattningen!"
- Anders Ankan Johansson
"Se Tomten är Ensam! En väldigt rolig, överraskande fin och mysig föreställning där man återigen imponeras av Nisse Hallbergs bredd som komiker."
- Özz Nujen
"Jag tyckte så mycket om den hör föreställningen. Rolig, naken, stundtals svart i berättelsen om tillvarons tillkortakommanden, med både skam och styrka."
- Gunnel Fred
Av och med: Nisse Hallberg
Musiker: Anders af Klintberg - Kapellmästare, Andreas Tengblad - Kontrabas & fiol, Dennis Egberth - Trummor & slagverk
Producent: Markus Wiklund Ferrer, A Love Supreme
Längd: ca 2 timmar, inkl paus
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, [email protected] eller 054-190080
OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på www.scalateatern.com + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

Biljetter & tider

Fredag 9 December 2022 19:30 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(SCALATEATERN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. TOMTEN ÄR ENSAM MED NISSE HALLBERG, SCALATEATERN

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

November