• Evenemang idag
Torsdag
30
November 2023
SCALATEATERN Karlstad

JULMUSIK I JAZZ & FOLKTON - R GUSTAFSSON, L WILLEMARK MFL.

2 konserter 1 kväll – Upplev några av våra mest välrenommerade jazz- och folkmusiker i en exklusiv julföreställning. Innerligt och kraftfullt spelar de julens mest älskade låtar i personliga tolkningar som andas både tidlöshet, tradition och förnyelse. Välkommen till Scalateatern den 30 november och låt julfriden infinna sig.
Rigmor Gustafsson & Erik Söderlind
På varsitt håll är de en av Sveriges bästa sångerskor och bästa jazzgitarrister - Rigmor Gustafsson och Erik Söderlind behöver knappast några närmare presentationer. Duon har charmat och underhållit publiken många gånger tidigare och nu möts de igen för en intim konsert i ett nära möte med publiken. Med sitt unika fingerspel skapar Erik Söderlind rymd och atmosfär till Rigmor Gustafssons själfulla röst, på samma sätt som Joe Pass och Ella Fitzgerald en gång gjorde. Duon kommer att bjuda på både örhängen från den amerikanska sångboken och egna kompositioner. Repertoaren är en blandning av främst amerikanska julklassiker, svenska visor, Beatles och jazzstandards.
Lena Willemark, senast invald som den första folkmusikern i Swedish Hall of Fame, är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon är riksspelman och kompositör och har tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammis och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Lisa Rydberg är riksspelman och diplomerad barockviolinist. Hon är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska (med Gunnar Idenstam) och har släppt flera Grammisnominerade album. Roger Tallroth har utvecklat sitt eget sätt att spela gitarr på genom åren. I början av 90-talet fann han ett unikt sätt att stämma och stränga sin 12-strängade gitarr på och har sedan dess ständigt utforskat nya sätt att spela på. Som turnerande musiker i över 30 år har Roger spelat med många fantastiska musiker från hela världen och i de flesta genrer.
Längd: 2 tim och 15 min, inkl. paus med fika, glögg och julmys.
Väskor får ej medtas.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, [email protected] eller 054-190080
OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på www.scalateatern.com + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(SCALATEATERN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. JULMUSIK I JAZZ & FOLKTON - R GUSTAFSSON, L WILLEMARK MFL., SCALATEATERN

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December