Lördag
13
Januari 2024
SUNDSTAAULAN Karlstad

KARLSTADS KAMMARKÖR MÖTER SOLALA

Då är det dags! Karlstads Kammarkör tar sig an ett nytt spännande samarbete - denna gång med Sveriges största vokalakt. Lördagen den 13 januari 2024 möts Karlstads Kammarkör och Solala i Sundsta aulan. Det blir en konsert med många välkända melodier i nya arrangemang. Rytmisk stämsång får stort utrymme tillsammans mäktiga körklanger.
Om Karlstads Kammarkör:
Karlstads Kammarkör är en blandad kör som varit aktiv sedan 1977. Repertoaren är bred och inga genrer sätter stopp för nya utmaningar. Alltifrån högbarock till folkmusik, visa och jazz har genom åren framförts i olika sammanhang. I bagaget finns flertalet skivinspelningar samt årliga konsertsamarbeten med några av Sveriges mest framstående artister: Rigmor Gustafsson, Nisse Landgren, Tina Ahlin och Orsa Spelmän för att nämna några.
Kören leds av Anders Göranzon, musiker och dirigent, som också skrivit många av de arrangemang som kören framträtt med genom åren.
Om Solala:
En vinterkväll 2012 träffades tre vänner hemma i ett trångt och stökigt kök i Göteborg. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Nu, tio år, miljoner visningar och hundratals konserter senare är de Sveriges största vokalakt. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.
Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och de har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och har bland annat gjort mellanakten i finalen på Melodifestivalen 2018 och gästat Allsång på Skansen. De har släppt fyra studioalbum och 2019 släppte de också ”Solala: vol. 1”, en bok med deras arr, instruktioner till att göra ditt eget kökspercussion och mycket mer.
I serien ”Solala sessions” gör de vokala köksversioner tillsammans med svenska artister såsom Tommy Körberg, Magnus Carlsson, Edda Magnasson, Bo Sundström och Helen Sjöholm. Deras video med Ted Gärdestads ”Come give me love” tillsammans med Helen Sjöholm visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.
Varmt välkommen till en härlig kväll i Sundsta aulan!
Längd: 1h30min, ingen paus.
Rullstolsplats bokas online Klicka HÄR! eller i Scalateaterns biljettkassa, [email protected] eller 054-190080 samt via ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-707777
OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE!
Äkta biljetter finns här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Sundstaaulan

Biljetter & tider

Lördag 13 Januari 2024 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(SUNDSTAAULAN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. KARLSTADS KAMMARKÖR MÖTER SOLALA, SUNDSTAAULAN

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December