Torsdag
22
Februari 2024
SCALATEATERN Karlstad

EN KVÄLL I SVEN-BERTILS ANDA - AUGUSTIFAMILJEN OCH EDDA MAGNASON

AUGUSTIFAMILJEN OCH EDDA MAGNASON GÖR EN VARM HYLLNING TILL SVEN-BERTIL TAUBE; EN GENTLEMAN, EN NATIONALIKON.
Hans far Evert skaldade och tonsatte den svenska folksjälen - men ingen kunde sjunga melodierna och orden som Sven-Bertil Taube.
Även Ferlins, Theodorakis eller Leo Ferrers ord blev märkvärdigt levande i hans tolkningar. Sven-Bertil var kanske den siste store svenske estradören, sista länken till en tid som flytt i svensk underhållningshistoria.
Hur klarade han att vara gladlynt, charmerande och varmt uttrycksfull i skuggan av faderns berömmelse, vara en självklar entertainer livet ut - trots att synen var borta?
Ja, hur klarar VI oss utan honom, vad händer oss när våra ikoner försvinner?
Det blir en kärleksfull kväll med massa fin musik; sångerna Sven-Bertil gjorde till sina.
Medverkande:
Edda Magnason - sång
Stefan Sporsén - piano, trumpet, sång,
Simon Ljungman - gitarr, sång
Daniel Gilbert - gitarr, sång
Björn Almgren - träblås, slagverk
Jonas Gustafsson - Bas
Sylvester Schlegel - Trummor, sång
Samuel Runsteen: Stråk
Lisa Långbacka: Dragspel
Henrik Wallgren - sång, recitativ
AUGUSTIFAMILJEN är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med 10 år i På Spåret, samt många TV-konserter tex Victoriakonserten har bandet fått en speciell plats hos svenska folket, och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts ”17e balladen” gjorde starkt intryck på dem. Senare blev det samarbete på ”Taubespelen” mfl. Här förstärks bandet av fantastiska LISA LÅNGBACKA på dragspel och Samuel Runsteen på violin.
EDDA MAGNASON blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar. Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och enastående aura, hela tiden sökande vidare i musiken - och även på teaterscen.
Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bla i SVT’s På Spåret (Medverkade t.o.m. TRE gånger under Augustifamiljens tid.)
HENRIK WALLGREN är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö, Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.
Längd: ca 2 timmar och 10 minuter, inkl. paus.
Väskor får ej medtas.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, [email protected] eller 054-190080
OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på www.scalateatern.com + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

Biljetter & tider

Torsdag 22 Februari 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(SCALATEATERN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. EN KVÄLL I SVEN-BERTILS ANDA - AUGUSTIFAMILJEN OCH EDDA MAGNASON, SCALATEATERN

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December