Lördag
12
Oktober 2024
SCALATEATERN Karlstad

MUSIKALEN RUNT PÅ 80 MIN

"Musikalen runt på 80 min” är en fartfylld historia som tar sig an musikalen som fenomen. Hur gick det egentligen till när den töntstämplade ankungen Musikal blommade ut och blev en svan ingen kulturelit längre kan värja sig mot?
”Man kan väl inte börja sjunga och dansa mitt i en scen?” sa förståsigpåarna. Jo, ropade musikalälskarna! Det kallas fantasi!! Några decennier senare slåss finkulturhusen om rättigheterna till de mest kända musikalerna, och popstjärnorna står på rad för att få en musikalroll, ivrigt påhejade av den entusiastiska publiken.
Vad var det som hände? Hur kunde denna märkliga genre vinna så många människors hjärtan? Följ med på en resa genom musikalens historia! En varm och rolig berättelse framförd av två sanna musikal-nördar, som bara blir coolare med åren.
Dessutom - det blir hits. Många blir det.

Medverkande: Evelyn Jons och Erik-André Hvidsten
Erik-André och Evelyn har känt varandra sedan de spelade musikalen Sugar tillsammans i Finland för alldeles för många år sedan. I bägges uppdrag ingick att spela tennis på scen i rosa baddräkt, och ur detta växte en djup vänskap, samt ett aldrig sinande samtal om musikteatern och alla dess olika former.
I den här föreställningen får de äntligen tillsammans ösa ur sina kunskaper och erfarenheter och presentera musikal för er på ett sätt ni aldrig sett förut!
Men naturligtvis kommer ni känna igen alla de fantastiska musikalmelodier dessa sångare har på sin repertoar!

Evelyn har spelat musikalroller som Florence i Chess, Grizabella i Cats, Sarah Brown i Guys and Dolls, Anita i West Side Story, Sugar i Some like it hot, Fantine och Eponine i Les Miserables, Velma Kelly i Chicago, Jenny i Tolvskillingsoperan, Nancy i Oliver, samt Ulrika i konsertversionen av Kristina Från Duvemåla.
Hon har en utvecklad konsertverksamhet, inte minst i symfoniska sammanhang. Hon har släppt flera egna skivor och hon skriver egen musik och manus.
Du kan läsa mer om Evelyn på www.evelynjons.com

Erik-André har spelat musikalroller som Anatolij i Chess in Concert, Javert i Les Miserables, Daphne i Sugar , Tony i West Side Story, Amos i Chicago, Cliff Bradshaw i Cabaret, Claude i Hair, Spelman på taket, Seymour i Little Shop of Horrors och Daddy Warbucks i Annie.
Han har även en utvecklad konsertverksamhet och har släppt flera skivor.
I höstas gjorde han sin regidebut med musikalen Vänd om min längtan på Vasa Teater. Du kan läsa mer om Erik-André på www.erikandrehvidsten.com
7årsgräns
Längd: ca 2 timmar, inkl. paus.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa, [email protected] eller 054-190080
OBS. SE UPP FÖR OHEDERLIGA ANDRAHANDSFÖRSÄLJARE
Äkta biljetter finns på www.scalateatern.com + här på www.ticketmaster.se
Välkommen till Scalateatern!

Biljetter & tider

Lördag 12 Oktober 2024 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(SCALATEATERN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. MUSIKALEN RUNT PÅ 80 MIN, SCALATEATERN

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli