Lördag
14
September 2024
NÖJESFABRIKEN Karlstad

DIVISION 7

Genom hårt och enträget arbete har Division 7 slagit upp dörren till svenska folkets hjärtan och skivsamlingar. Bandet har sedan starten för åtta år sedan sakta men konsekvent och säkert byggt en sällsynt hängiven publik. Bandet gör sin premiär i Värmland här på Nöjesfabriken 14 september.
Det är en företeelse som närmast liknar ett fotbollslag med supportrar som får varje livespelning att hysteriskt koka likt en läktare på ett fullsatt derby.
Med nya plattan Hundhuvudet har Division 7 befäst ett sound som är storslaget, rivigt, levande och som ogenerat blinkar till både 70-talets New Jersey och 90-talets Manchester. Det är också vad Division 7 tar med sig ut på landets scener när Hundhuvudet nu sätts i rullning för bandets första riksomfattande turné under sommaren och hösten 2024. Välkommen till en plats av känslomässig eufori och gemenskap där indierocken är lika mycket på lek som på blodigt allvar.
Division 7 bildades för många många år sedan av i form av en duo med sångaren Dara Hoel och basisten Max Söderholm. Under nästan tio års tid skrev de låtar ihop med visionen om att starta ett band. Det blev verklighet år 2016 och sedan dess har Division 7 arbetat sig in i svenska musikälskares medvetanden. Efter att ha släppt flera EP:s och singlar samt gigat flitigt i ölstinna källare, albumdebuterade Division 7 år 2023 med ”Paradis Garage”. Albumet hyllades av såväl kritiker som lyssnare och har omnämnts som bland annat ”det bästa som kunde hända musiksverige” och ett album som ”väcker pånyttfödd tro i en hel genre”. Det var starten för en rejäl tillväxt av Division 7-fans. Hundhuvudet från 2024 är bandets andra platta som även den har mottagits med lika öppna armar som debuten.”
Tider och mer info se www.nojesfabriken.se
Ålder: 18 år, Legitimation krävs vid inpassering.
Förbud mot väskor vid evenemang från 1 nov www.nojesfabriken.se/trygga-evenemang

Biljetter & tider

Lördag 14 September 2024 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(NÖJESFABRIKEN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. DIVISION 7, NÖJESFABRIKEN

POPULÄRT I Karlstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Karlstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Karlstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj